Geschreven door {mb_post_schrijver}
op
18-05-2020

Dossier coronavirus

GA DIRECT NAAR: INFO OVER BEZICHTIGINGEN | BLOGBERICHTEN WONINGMARKT IN CORONATIJD | PERSOONLIJK ADVIES

Alles over Corona en de woningmarkt

De coronacrisis brengt veel onzekerheid met zich mee. Ondanks deze rare tijd, staat het team van PUUR* Makelaars voor je klaar! Uiteraard conform alle veiligheidsmaatregelen. Via deze pagina informeren wij je over onze dienstverlening in coronatijd. Daarnaast kan je direct de blogs lezen die wij publiceren met belangrijke ontwikkelingen op de woningmarkt in coronatijd. Wil je veilig overleggen? Geen probleem: wij kunnen een afspraak plannen via telefoon, Google Meet, FaceTime, WhatsApp, Zoom, of Skype. Dus volledig online!

Bezichtigingen


Het bezichtigen van woningen die wij in de verkoop hebben is altijd veilig. Zowel voor de verkopers als de geïnteresseerden. Wij houden ons strikt aan alle regels en protocollen. Zo mogen er bijvoorbeeld maximaal vier kijkers gelijktijdig in de woning zijn. Kinderen mogen niet mee. Daarnaast maken wij de woning zowel voor als na de bezichtiging schoon. Door deze en diverse aanvullende maatregelen, is het bezichtigen voor iedereen veilig. De belangrijkste regels die wij hanteren:

 • Vooraf aan de bezichtiging reinigt de makelaar deurklinken en leuningen.
 • De makelaar geeft geen hand.
 • Neem geen kinderen mee naar de bezichtiging.
 • De makelaar zal minimaal 1,5 meter afstand houden.
 • Er zijn maximaal 4 kijkers in het huis.
 • Er wordt voldoende tijd ingepland, zodat we ons niet hoeven te haasten.
 • Voor jouw veiligheid en de veiligheid van de eigenaar van de woning: raak niets aan.
 • Na afloop van de bezichtiging reinigen we deurklinken en leuningen.
 • Voel je je niet lekker, of ben je verkouden, zeg dan direct je afspraak af!
 • Bij elke bezichtigingen hanteren we altijd de RIVM-maatregelen. Hier zullen we zeer goed op letten.
 • De bezichtigen vinden alleen plaats als de bewoner niet in de woning aanwezig is.
 • Andere mensen die de woning willen bezichtigen wachten buiten.
 • Alle aanwezigen dragen verplicht mondkapjes. Bij voorkeur van het type 2. Daarnaast adviseren we het gebruik van handschoentjes.
 • Tussen elke bezichtiging plannen we voldoende tijd om hygiënemaatregelen te nemen.
 • De woning wordt tijdens en na elke bezichtiging goed geventileerd.

 

Corona: tijdelijke maatregelen bezichtiging-januari-2022

Blogberichten over de woningmarkt in coronatijd

Wat inmiddels vast staat is dat de coronacrisis impact heeft op iedereen en dat het ook de huizenmarkt zal beïnvloeden. De mate waarin dat zal gebeuren kan eigenlijk niemand goed voorspellen. Wij dus ook niet. Uiteraard volgen wij alle ontwikkelingen nauwgezet en beschikken we over alle relevante data. Daarnaast delen we alle informatie en kennis tussen onze 8 vestigingen, waardoor we een goed beeld hebben van de woningmarkt. Middels diverse blogpost delen we graag onze laatste ervaringen en inzichten met je.

Huizenprijzen stijgen naar recordhoogte

Ondanks coronacrisis blijft de vraag naar koophuizen aanhouden en stijgen de prijzen naar recordhoogte

 

14 januari 2021
Ondanks de coronacrisis blijft de grote vraag naar koophuizen aanhouden. Hierdoor stijgen de prijzen naar recordhoogte. Dit blijkt uit cijfers van de makelaarsvereniging NVM over het laatste kwartaal van 2020.

Lees verder

Verkoop vakantiewoningen blijft stijgen

Steeds meer mensen willen landelijk wonen

Door coronacrisis meer vraag naar wonen buiten de stad

 

12 oktober 2020
Uit onderzoek van huizenzoeksite Funda.nl blijkt dat 12% van de respondenten door de coronacrisis overweegt om de stad in te ruilen voor een dorp.

Lees verder

Verkoop vakantiewoningen blijft stijgen

Verkoop vakantiewoningen blijft stijgen

Door coronacrisis meer vraag naar vakantiewoningen

 

30 juli 2020
De vraag naar vakantiewoningen in Nederland laat al een aantal jaar een stijging zien. Door de coronacrisis lijkt die vraag verder toe te nemen. In sommige gebieden (b.v. de kustprovincies en de Veluwe) ontstaat zelfs krapte. Vooral grote vrijstaande vakantiewoningen met eigen grond zijn erg in trek. Werden dit soort woningen vroeger vaak gekocht voor verhuur, nu willen kopers er graag zelf in recreëren. Ook zien veel kopers (ondanks een stijging van de prijzen) de aanschaf van een vakantiewoning als slimme investering.

Lees verder

Verkoop vakantiewoningen blijft stijgen

De woningmarkt in coronatijd (week 30)

NVM: “Er wordt nog steeds overboden”

 

23 juli 2020
Recentelijk heeft de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) cijfers gepresenteerd van de woningmarkt over het tweede kwartaal van 2020. Uit de gepresenteerde cijfers blijkt dat in de periode april-mei-juni de woningmarkt amper te lijden heeft gehad onder de coronacrisis. Er werden meer woningen boven de vraagprijs verkocht. Dat was in 52% van de verkopen het geval. Ook de gemiddelde prijs van de woningen (€ 335.000) steeg met 8,8% procent ten opzichte van het eerste kwartaal. Het aantal transacties daalde licht met 4% ten opzichte van dezelfde periode in 2019.

Lees verder

Woningmarkt week 30

De woningmarkt in coronatijd (week 24)

DNB verwacht nog geen crisis op de huizenmarkt

 

9 juni 2020
Gisteren werd bekend dat De Nederlandse Bank (DNB) voorspelt dat de gemiddelde huizenprijs in 2020 nog zal stijgen met zo’n 4.3 procent. Dit komt vooral omdat er nog steeds een grote krapte is op de woningmarkt. De bank verwacht op dit moment nog geen crisis op de huizenmarkt. Bekijk alle voorspellingen van De Nederlands Bank.

Lees verder

Woningmarkt week 24

De woningmarkt in coronatijd (week 20)

“Alle lichten staan op groenvoor verkopers”

 

15 mei 2020
Wat inmiddels vast staat is dat de coronacrisis impact heeft op iedereen en dat het ook de huizenmarkt zal beïnvloeden. De mate waarin dat zal gebeuren kan eigenlijk niemand goed voorspellen. Wij dus ook niet. Uiteraard volgen wij alle ontwikkelingen nauwgezet en beschikken we over alle relevante data. Daarnaast delen we alle informatie en kennis tussen onze 8 vestigingen, waardoor we een goed beeld hebben van de woningmarkt. In deze blogpost delen we graag onze laatste ervaringen en inzichten met je.

Lees verder

Update corona woningmarkt week 20

De woningmarkt in coronatijd (week 14)

01 april 2020
Gisteren werd bekend dat de coronamaatregelen in ieder geval zijn verlengd tot 28 april. Gelukkig zijn er geen strengere maatregelen afgekondigd, waardoor wij gewoon door kunnen gaan met bezichtigingen. Uiteraard volgens de regels van de RIVM en onze eigen aanvullende regels. Wij hebben inmiddels ook het aantal live bezichtigingen via Facebook opgeschroefd. Daardoor kunnen we je snel een eerste indruk van een woning geven, zonder dat een fysieke bezichtiging nodig is.Lees verder
woningmarkt week 14

De woningmarkt in coronatijd

26 maart 2020
De vraag die we dagelijks krijgen: Wat betekent de coronacrisis voor de woningmarkt?Bezichtigingen gaan gewoon door. Zowel de “echte” bezichtigingen, maar ook online via Facebook Live, WhatsApp, Facetime, etc. Ook de verkoopcijfers laten nog geen grote fluctuaties zien. Dat kan veranderen wanneer deze situatie langer duurt, maar vooralsnog zien we in de statistieken geen grote veranderingen. De krapte op de markt is zo groot dat er nog geen daling van de verkoopprijs zichtbaar is.Lees verder
Woningmarkt corona

PUUR* Makelaars en het coronavirus

16 maart 2020
Via dit bericht informeren we je over de stappen die PUUR* Makelaars neemt om jouw en onze veiligheid en de continuïteit van onze dienstverlening te waarborgen tijdens de coronacrisis.Wij volgen hierbij nauwgezet de richtlijnen van het RIVM, de GGD en de NVM.Lees verder
Corona PUUR* Makelaars

Live bezichtigingen via sociale media

12 maart 2020
Vsociale media. Hierdoor kunnen geïnteresseerden vanaf elke locatie een woning bezichtigen.Frederik van Till is partner bij PUUR* Makelaars en legt uit waarom deze maatregel is genomen. “Door de oververhitte woningmarkt krijgen we voor onze woningen enorm veel bezichtigingsaanvragen. Daarnaast groeit de behoefte om contacten te verminderen in verband met de corona-uitbraak. De Makelaarsorganisatie NVM schrapte gisteren al de Open Huizen Dag van zaterdag 28 maart. Dankzij onze aanpak krijgt iedereen alsnog de kans om woningen te bezichtigen en om direct vragen te stellen aan de makelaar.“Lees verder
Live bezichtiging

Meer weten, of een (online) afspraak plannen?

We kunnen ons goed voorstellen dat je nog vragen hebt. Is het bijvoorbeeld voor jouw situatie nu de beste tijd om te verkopen, te kopen, of kan je beter nog even wachten? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies. Op deze pagina vind je in één overzicht de gegevens van onze vestigingen. Je kunt ook onderstaande formulier invullen. Na ontvangst nemen wij binnen één werkdag contact met je.


Kunnen wij je ergens mee helpen?

Heb je nog vragen, of wil je een afspraak maken?
Vul onderstaande formulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.
Wil je direct contact? Bel dan direct met een van onze vestigingen.

[gravityform id=”65″ title=”false” description=”false” ajax=”true”]

Hoe geef jij meer waarde aan jouw huis?

Wil jij ook het meeste uit jouw huis halen? Naast koop, verkoop en taxatie geven wij ook advies over de optimalisatie van jouw huis. Wil jij daar meer over weten? Schrijf je dan nu in.